(video) Maia Sandu, despre „coridorul până în Transnistria” anunțat de ruși: Declarații iresponsabile, ce trezesc îngrijorare

Șefa statului, Maia Sandu, califică declarațiile unor generali ruși privind intenția lor de a ajunge până în Transnistria iresponsabile și îngrijorătoare. În același timp, aceasta susține că autoritățile încearcă să descurajeze astfel de incidente care ar duce la destabilizarea situației.

Foto: UNIMEDIA

„Incidentele care s-au produs în regiunea transnistreană acum câteva zile sunt îngrijorătoare. Analizele noastre arată că aceste incidente au fost provocate de forțe pro-război din interiorul regiunii, dar în același timp noi am auzit amenințări care au venit din partea unor generali ruși despre intenția lor de a ajunge până în Transnistria și evident că aceste declarații sunt iresponsabile și îngrijorătoare.

Noi încercăm să descurajăm asemenea incidente, evident forțele de ordine își fac lucrul pe malul drept, nu pot să ajungă pe cel stâng, chiar și așa încercăm să facem tot ce putem ca să descurajăm astfel de incidente”, a declarat Sandu. 

Recent, Ministerul Apărării al Rusiei anunța obiectivele pentru cea de-a doua fază a „operațiunii speciale”. „Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o ieșire către Transnistria”, declara generalul-maior Rustam Minekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.


Pub