(video) Charles Michel, despre sprijinul militar pentru RM: „Intenționăm să sporim susținerea logistică de apărare cibernetică”

Președintele Consiliului European, Charles Michel susține că Uniunea Europeană ar intenționa să ofere sprijin militar pentru Republicii Moldova. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă, după întrevederea cu șefa statului, Maia Sandu.

Foto: fb/European Union in the Republic of Moldova

„Referitor la sprijinul militar pentru Republica Moldova au fost luate decizii, intenționăm să sporim susținerea în ceea ce ține de logistica de apărare cibernetică, dar astăzi am discutat și despre cum putem să oferim mai mult sprijin militar Republicii Moldova, mai multe activități de consolidare a capacităților militare. Bineînţeles că eu acum nu voi vorbi despre detaliile acestei decizii, dar o chestie importantă pentru noi este să evităm escaladări”, a declarat acesta.

În aceeași conferință, șefa statului, Maia Sandu, a calificat declarațiile unor generali ruși privind intenția lor de a ajunge până în Transnistria iresponsabile și îngrijorătoare



Pub