(foto) Igor Grosu și Lilian Carp se află într-o vizită la Kiev: Prima destinație este Bucea

Președintele Parlamentului Igor Grosu și deputatul PAS, Lilian Carp se află într-o vizită de lucru la Kiev. Despre aceasta a anunțat Carp într-o postare pe Facebook care a menționat că prima „destinație este Bucea”, unde mai mulți civili au fost uciși în timpul ocupației militare ruse.

Foto: Carp Lilian/FB

„Împreună cu președintele Parlamentului Igor Grosu suntem într-o vizită de lucru la Kiev. Prima destinație este Bucea”, a scris Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

Mai mulți civili din oraşul Bucea, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak.

În Republica Moldova pe 4 aprilie a fost declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a negat declarațiile Kievului despre masacrul din Bucea, Ucraina, transmite ria.ru. Potrivit ministerului, materialele publicate de Kiev nu sunt decât „o nouă provocare”.

O analiză a imaginilor din satelit realizată de The New York Times respinge afirmațiile autorităților ruse conform cărora uciderea civililor din Bucea, o suburbie a Kievului, a avut loc după ce soldații lor au părăsit fața locului.


Pub