Un rus a evadat de pe Aeroportul Chișinău și l-au prins tocmai grănicerii ucraineni: De ce a fugit

Un cetățean rus, care a primit refuz de intrare în Moldova, a fugit din zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău, aseară. Oamenii legii anunță că la această oră, datorită conlucrării cu grănicerii din Ucraina, cetățeanul a fost reținut în vecinătatea sectorului de responsabilitate a Direcției regionale EST.

Foto: UNIMEDIA

Poliția de frontieră anunță că în seara zilei de 3 mai a.c, în cadrul procesării documentelor s-a stabilit că nouă cetățeni străini nu au întrunit condițiile de intrare în Republica Moldova, iar motivele ar fi nejustificarea scopului vizitei în RM sau alte intenții de tranzitare a teritoriului RM. Printre străinii returnați a fost și un cetățean al Federației Ruse, care a reușit să evadeze din zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.

„Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate subdiviziunile de frontieră din teritoriu, inclusiv structurile locale ale Poliției, în vederea depistării persoanei în cauză. Este de menționat că în zona sterilă activitatea de supraveghere a Poliției de Frontieră este limitată, iar intenția persoanei era bine determinată de a nu se supune regulilor de returnare, căutând metode de a fugi din Aeroport”, se arată în comunicatul emis de IGPF.

În rezultatul conlucrării cu grănicerii din Ucraina, cetățeanul fugar a fost reținut în vecinătatea sectorului de responsabilitate a Direcției regionale EST! Persoana va fi „returnată autorităților moldovenești pentru cercetare și calificare a acțiunilor acestuia”.


Pub