(video) Chicu despre scandalul de la Franzeluța: „A refuzat să participe la scheme ilegale și au vrut să-și scoată propriul om din funcție”

Fostul prim-ministru consideră că PAS vrea să-l demită pe directorul de la Franzeluța, pe care tot guvernarea actuală l-a numit în funcția dată, pentru că acesta ar fi refuzat să participe la „scheme”. „Directorului interimar actuali este unul din foarte, foarte puținele, să zicem, numiri de cadre reușite ale acestei guvernări. Dar Franzeluta întotdeauna a fost întreprindere cu interese din partea guvernanților și iată când omul nu a vrut să participe la niște scheme, PAS a vrut să-l schimbe”, a comentat Ion Chicu la Puterea a Patra de la N4.

Foto: gov.md

„Am văzut și reacția colectivului, apropo un colectiv foarte activ și profesionist. Vreau să spun că directorul interimar actual, pe care au vrut să-l scoată zilele acestea, a fost numit de PAS în octombrie, dacă nu mă greșesc. Și este unul din foarte, foarte puținele, să zicem, numiri de cadre reușite ale acestei guvernări. Deci l-au numit reușit. Omul e la locul lui, are idei de management, vrea să eficientizeze și tot așa mai departe. Dar Franzeluța întotdeauna a fost o întreprindere cu interese din partea guvernanților și iată când omul ăsta a refuzat să îndeplinească ceea ce sperau cei care l-au pus că va face, a fost rugat să plece.

Foarte bine că anume colectivul a sărit în apărarea lui. Da, sunt cazuri în care PAS numește și oameni destoinici, demni în funcții, numai că peste 3 luni vin și îi alungă pentru că ei și-au legat alte sperante de ei. Am înțeles că după semnalele și reacția colectivului s-a sesizat comisia parlamentară, i-au ascultat și poate vor renunța la această aventură”, a comentat Chicu.

Pe 21 aprilie 2022 ziua de muncă a început cu scandal la Franzeluța. Adjuncta Agenției Proprietăți Publice, Tatiana Savva, a fost întâmpinată cu proteste, fiind acuzată că „a venit să-l impună pe directorul interimar al combinatului să-și dea demisia”.

„Am venit cu flori să filmez cum se coc cozonacii, că e Paștile”, a declarat la rândul său Savva, precizând că actualul interimar de la Franzeluța și-ar fi depus cererea de demisie de două ori, de când a fost numit în funcție.

Victor Marcov neagă însă acuzațiile adjunctei APP și cere să-i prezinte scuze publice, în caz contrar o va atac în judecată pentru „lezarea demnității”.

Ulterior, APP a anunțat că va supune activitatea lui Marcov unei evaluări, iar situația de la combinat a fost luată sub monitorizare de către un deputat PAS, la solicitarea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Directorul interimar de la Franzeluța, Victor Marcov, a fost numit în funcție în octombrie 2021 de către guvernarea PAS, după ce șeful combinatului Bois Andros și-a anunțat demisia.


Pub