(video) Ședința Guvernului s-a încheiat: Regimul juridic al activităților de filantropie și sponsorizare va fi simplificat. Proiectul, aprobat

Miniștrii s-au întrunit într-o nouă ședință la Guvern. Pe ordinea de zi sunt 14 subiecte, printre care și cel cu privire la modificarea Listei agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale, pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului, aprobată prin hotărârea Guvernului nr. 359/2014.

Foto: gov.md

15:52 Ședința s-a încheiat.

15:51 Se examinează proiectul cu privire la aprobarea Avizului asupra amendamentelor la proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022 nr. 205/2021. Proiectul, susținut.

15:45 Se examinează Avizul la proiectul de lege cu privire la stabilirea moratoriului asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici si mijlocii. Aprobat.

15:43 Se examinează proiectul cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022 nr. 205/2021. Avizul, susținut.

15:41 Se examinează proiectul privind aprobarea Avizului asupra proiectului hotărârii Parlamentului pentru modificarea Hotărârii Parlamentului nr. 184/2021 cu privire la participarea contingentului Armatei Naționale în cadrul Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL). Proiectul, susținut.

15:39 Se examinează Avizul la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 283/2003 privind activitatea particulară de detectiv și de pază. Proiectul, aprobat.

15:38 Proiectul, aprobat.

15:37 Se examinează proiectul cu privire la modificarea Listei agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale, pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului, aprobată prin hotărârea Guvernului nr. 359/2014.

15:34 Se examinează proiectul de hotărâre a Parlamentului privind modificarea Registrului monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 1531/1993. Guvernul, aprobat.

15:35 Proiectul, susținut de miniștri.

15:33 Se examinează proiectul cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1143/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea activității parcului pentru tehnologia informației.

15:30 Se examinează proiectul pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 266/2016 cu privire la lista serviciilor publice desconcentrate administrate în mod direct/din subordinea ministerelor și altor autorități administrative centrale. Proiectull, aprobat.

15:29 Se examinează proiectul cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 356/2015 cu privire la aprobarea Reglementării tehnice „Organizarea pieței vitivinicole”. Proiectul, aprobat.

15:26 Se examinează proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative. Proiectul, aprobat.

15:24 Proiectul, susținut de miniștri.

15:20 Se examinează proiectul pentru aprobarea proiectului de lege privind modificarea unor acte normative.

15:17 Se examinează proiectul privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 1420/2002 cu privire la filantropie și sponsorizare. Proiectul, aprobat.

15:17 Proiectul cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1276/2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă, exclus de pe ordinea de zi. 

 „La punctele de trecere cu România se formează cozi. La baza acestora stau doi factori, tendințele noastre economice sunt tot mai mult îndreptate spre partea de Vest a țării. Exportul prin aceste puncte a crescut cu 37%. Pe lângă aceasta s-a majorat tranzitul din Ucraina din cauza războiului și blocării comerțului pe porturile din Marea Neagră. Vom iniția un șir de măsuri pe termen scurt, astfel încât să putem fluidiza transportul la vama Leușeni și Sculeni. De asemenea, avem câteva măsuri pe o perioada mai lungă de timp care necesită o amenajare suplimentară la punctul Sculeni. Acolo este o parcare care a fost cu părere de rău construită, dar nu în conformitate cu proiectul ințial. Este într-o stare care nu este clar dacă poate fi utilizată”, a declarat ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, după vizita de lucru la posturile vamale Sculeni și Leușeni.

15:02 Ședința a început.

Urmărește ședința live:

Ordinea de zi a ședinței:


Pub