(video) A ademenit cu mâncare o pisică, apoi a aruncat-o în mare, în Grecia: Un bărbat riscă10 ani de pușcărie

Autoritățile din Grecia au arestat un bărbat suspectat că a ademenit cu mâncare o pisică, pe care apoi a împins-o cu piciorul în mare, a confirmat ministrul de interne, relatează digi24.

Foto: digi24.ro

Ministrul Takis Theodorikakos spune că a fost șocat de acest incident, care a stârnit un val de indignare pe rețelele sociale duminică, după ce momentul filmat a fost postat online, din câte se pare, de unul dintre cei care îl însoțeau pe suspect, potrivit Euronews.

„Violența împotriva animalelor este inacceptabilă”, a spus Theodorikakos într-o postare pe Facebook. „Îi felicit sincer pe cei care au adus problema în atenția publicului.”

În clipul postat online pot fi văzute trei persoane care luau masa pe o terasă de la malul mării, pe insula Evia. La un moment dat, două pisici s-au apropiat de masă, cerând mâncare. Un bărbat din grup a atârnat un pește mic în fața uneia dintre pisici, ademenind-o să se apropie, iar când aceasta a ajuns lângă piciorul lui, a lovit-o, aruncând-o în mare. În tot acest timp, pe filmare este auzită o femeie care se amuza copios de ceea ce vede. Cea de-a doua pisică a fugit.

Presa din Grecia a spus că localnicii au scos pisica din mare și au dus-o la un veterinar pentru examinare. S-a dovedit că felina nu a avut de suferit de pe urma incidentului.

Bărbatul aflat în acum în arest riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și o amendă de maximum 50.000 de euro, dacă este găsit vinovat de abuz împotriva animalelor.


Pub