Tehnică militară belarusă se deplasează spre granița cu Polonia: Anunțul făcut de primarul orașului Brest

Tehnică militară belarusă se deplasează spre orașul Brest, amplasat la granița cu Polonia. Primarul orașului, citat de focus.ua, anunță locuitorii să nu-și facă griji dacă vor vedea pe străzi blindate.

Foto: focus.ua

„Tehnica militară va apărea în orașul Brest în perioada 4-5 mai în cadrul unei verificări a forțelor armate din Belarus și se va deplasa în zonele desemnate pentru îndeplinirea sarcinilor de antrenament de luptă”, a declarat primarul orașului Brest, Alexander Rogaciuk, pe contul său de Telegram.

Scopul principal al mișcărilor militare este testarea gradului de pregătire a armatei belaruse de a răspunde rapid la crize atât de la sol, cât și din aer. Rogaciuk a precizat că locuitorii din Brest nu au de ce să-și facă griji.

Potrivit lui, angajații departamentului de urgență al orașului vor efectua exerciții militare în spitalul orașului Brest, în cadrul cărora vor fi folosite patru mașini speciale.

O verificare neplanificată a forțelor armate a demarat astăzi, 4 mai 2022, în Belarus. Ministerul Apărării belarus a anunțat că va fi mărită treptat componența forțelor care participă la exercițiu și că în timpul manevrelor se preconizează mutarea unei „cantități semnificative de echipamente militare” – motiv din care a cerut șoferilor civili să fie atenți.


Pub