Studenții militari execută trageri de instruire la poligonul din Bulboaca. Ministerul Apărării: Nu au tangență cu situația de securitate din regiune

Ministerul Apărării informează că în perioada 3 mai - 4 iunie studenții Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) desfășoară instruirea de campanie la Batalionul de instrucție — Baza militară de instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca. Reprezentanții ministerului precizează că acestea nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Foto: Ministerul Apărării

Potrivit rectorului, comandant al AMFA, colonel Anatolie Bucuci, în cadrul ședințelor practice, studenții execută trageri din armamentul de infanterie din dotarea Armatei Naționale.

Sursa a specificat că antrenamentele se desfășoară în conformitate cu Planul de învățământ pentru anul de studii 2022-2023 și nu are tangență cu situația de securitate din regiune.

De menționat că populația din satele aferente poligonului Bulboaca a fost informată despre desfășurarea activităților cu executarea tragerilor de luptă în scopul sporirii securității, arată comunicatul emis de instituție.


Pub