‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProiect: Condiții mai flexibile de vânzare a produselor de origine animală

Proiect: Condiții mai flexibile de vânzare a produselor de origine animală

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Persoanele fizice care întrețin animale pentru propriile necesități vor putea vinde surplusurile de producție în condiții mai flexibile.

În acest sens, Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat raportul unui proiect de lege în acest sens.

Astfel, persoanele vor putea comercializa în cantități mici produse de origine animală în piețele agroalimentare, târguri și iarmaroace. 

De menționat că, aceștia trebuie să respecte cerințele Regulamentului privind plasarea pe piață a produselor de origine animală provenite din exploatații nonprofesionale, aprobat prin ordinul directorului general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

De asemenea, proiectul prevede simplificarea modului de certificare sanitar veterinară a mărfurilor supuse supravegherii sanitar veterinare pentru introducerea pe piață internă a țării și acordarea dreptului de certificare medicilor veterinari angajați în cadrul circumscripțiilor sanitar veterinare, medicilor veterinari desemnați din cadrul subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor precum și medicilor veterinari din cadrul unităților din domeniu.

Autorul proiectului mai propune ca medicii veterinari să beneficieze de compensarea cheltuielilor pentru închirierea locuinței sau locuință gratuită acordată de administrația publică locală, indemnizație în mărime de 15 salarii medii pe economie, compensarea parțială a costului resurselor energetice consumate.

‹ adv ›

În opinia autorului, aceasta ar fi o soluție pentru problema insuficienței de medici veterinari.

Proiectul urmează să fie dezbătut în cadrul ședinței Parlamentului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›