‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCriza fertilizanților: Guvernul mizează pe ajutorul UE

Criza fertilizanților: Guvernul mizează pe ajutorul UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În debutul ședinței Guvernului din data de 4 mai, prim-ministra Natalia Gavrilița i-a cerut ministrului Agriculturii, Viorel Gherciu să elaboreze un proiect de scrisoare către UE pentru a solicita ajutor sub formă de fertilizanți.

„Am vorbit astăzi în timpul ședinței cu președintele Consiliului European, Charles Michel despre problemele de securitate alimentară, care vor apărea în toată lumea în contextul războiului din Ucraina și este foarte important să identificăm noi surse de asigurare cu fertilizanți. Scrisoarea trebuie să conțină informații și despre cantitățile necesare de fertilizanți”, a spus Gavrilița.

Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii a explicat că ministerul întreprinde mai multe eforturi pentru deblocarea situației legate de asigurarea cu fertilizanți.

„Au fost depuse eforturi pentru diversificarea furnizorilor. În luna februarie, am avut o întâlnire în Azerbaidjan unde au demarat negocierile referitor la exportul fertilizanților în Republica Moldova. De asemenea, am discutat și cu Uzbekistan și Tadjikistan, au fost diversificate căile de livrare. Voi discuta nemijlocit și cu compania azeră de stat „SOCAR”, care este și producătoare de fertilizanți”.

Conform datelor multianuale prezentate de BNS și deduse la cantitatea fizică, în Republica Moldova se utilizează anual circa 274 de mii de tone de îngrășăminte minerale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›