(foto) Mai multe cărtușe oarbe, găsite lângă o școală din Tiraspol. Departamentul de interne a fost alertat de un localnic

Mai multe cărtușe oarbe au fost găsite aseară într-un coș de gunoi lângă școala nr. 14 din Tiraspol, anunță așa-zisul departament de interne din regiunea transnistreană. Acestea ar fi fost depistate de un localnic care a ieșit să arunce gunoiul la tomberon, unde a și observat cutiile cu cărtușe, învelite într-o haină de camuflaj. 

Foto: Telegram/ mvd.pmr

Acesta a apelat la oamenii legii din Tiraspol.

Experții au scos din coșul de gunoi mai multe recipiente de zinc cu semifabricate și cartușe de tragere. Munițiile au fost ridicată și vor fi trimise spre examinare.

„Se pare că unul dintre locuitorii caselor aflate în vecinătate a făcut ordinea și a decis să scape de vechiul arsenal. Personalitatea acestuia se stabilește”, precizează departamentul de interne.

Ieri, în curtea unor blocuri de locuit din Tiraspol a fost găsită o bucată de mină, acesta a fost descoperită într-un tomberon de gunoi. Zona a fost încercuită, iar toți locuitorii au fost evacuați.



Pub