Scandal la Berlin: Ambasadorul ucrainean l-a numit pe cancelarul german „cârnat ofensat”, după anunțul lui Scholz că nu va vizita deocamdată Kievul

Ambasadorul ucrainean a reacționat cu o batjocură în adresa cancelarului german, după ce Olaf Scholz a anunțat că nu va călători deocamdată la Kiev. „Să joci rolul unui cârnat de ficat ofensat nu este demn de un om de stat. Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu suntem la grădiniță”, a spus Andrei Melnik, citat de spiegel.de.

Foto: Colaj UNIMEDIA/Christian Spicker/IMAGO

Ambasadorul Kievului la Berlin a mai adăugat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi bucuros să-l primească pe Scholz la Kiev, iar autoritățile ucrainene se așteaptă la mult mai mult decât „vizite simbolice”.

De exemplu, Kievul își dorește o implementare rapidă, de către Guvernul german, a propunerii Bundestagului privitor la livrarea de arme grele către Ucraina.

La rândul său, Scholz în programul ZDF a spus că, rămâne un „eveniment remarcabil” faptul că Ucraina a refuzat să invite un șef de stat german, care a fost reales cu o marea majoritate de voturi.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier la Kiev „din cauza legăturilor sale strânse cu Rusia”, a scris Bild, citând surse.

Potrivit publicației, președintele Germaniei plănuia să viziteze Ucraina pe 13 aprilie. Steinmeier a explicat că este gata să plece la Kiev împreună cu colegii din Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, dar acolo prezența sa a fost considerată nedorită.


Pub