Rada din Ucraina a scos partidele pro-ruse în afara legii: Proiectul votat vizează formațiunile „ce justifică sau neagă agresiunea militară a Rusiei”

Cu votul a 330 de deputați ucraineni, Rada a votat legea prin care se interzice activitatea partidelor pro-ruse pe teritoriul Ucrainei. Aceasta prevede „interzicerea partidelor politice care justifică sau neagă agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei”, scrie unian.ua. Acestea urmează a fi dizovlate, dacă instanța de judecată se va pronunța cu o astfel de decizie.

Foto: unian.net

Potrivit sursei citate, pentru aceasta lege au votat și foștii membri ai unei fracțiuni de opoziție.

Proiectul de lege a fost depus la 28 martie 2022. La 1 aprilie a fost votat în primă lectură.

Acest proiect de lege prevede interzicerea partidelor politice care justifică sau neagă agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Una dintre autorii proiectului de lege, Olga Sovgirea, a menționat că în cazul în care o instanță ar interzice un partid politic care a format o fracțiune parlamentară în Rada Supremă, o astfel de fracțiune parlamentară, după ce decizia instanței privind interdicția partidului politic intră în vigoare, este declarată dizolvată de președintele Radei Supreme a Ucrainei.

Ea notează că proiectul de lege prevede noi norme ale Regulamentului Radei Supreme, un deputat al poporului care nu s-a alăturat fracțiunii parlamentare (inclusiv după ce fracțiunea de deputați a fost declarată dizolvată), care a fost exclus sau a părăsit fracțiunea parlamentară. , este non-fracțională.

La 20 martie, Consiliul de Securitate și Apărare Națională a oprit orice activitate a mai multor partide politice în timpul legii marțiale.


Pub