„Revoluționarii” Dodon și Voronin vor schimbarea guvernării! Sturza: Nu o faceți pe „Popa Gapon” sau idioții utili

03 Mai 2022, 10:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2022, 10:13 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza, într-o postare pe Facebok, explică cum al Doilea Război Mondial a ajuns element de propagandă, iar simbolurile o justificare a agresiunii ruse în Ucraina.

Demult e timpul să facem o conciliere între învingători și învinși. Așa cum s-a început în anii ‘90, întâlnirile veteranilor din ambele părți, reabilitarea cimitirelor celor căzuți. E de remarcat efortul nemților de a se detașa de trecutul nazist. Puținii participanți la război rămași în viață merită să aibă asistență socială egală. Toți sunt victimele unor decizii politice care nu le aparțin”, susține Sturza.

Potrivit lui, nu putem să contestăm și dreptul celor care vor să celebreze „Marea victorie”. Au și ei partea lor de adevăr. Simbolurile? Fără exces de zel, dar nici prea multă toleranță pentru „fanii” simbolurile războiului nedrept din Ucraina.

Fostul premier se adresează către “revoluționarii” Voronin și Dodon. „Văd că o tot dați cu scenariul Moscovei – dreptul la protest și schimbarea de guvernare cu una pro-rusă. A se citi – a provoca. Stimabililor, n-o faceți pe „Popa Gapon” sau idioții utili. Și fără voi e greu. Stați acolo unde v-au trimis moldovenii în alegeri, la pensie”.

În data de 14 aprilie, majoritatea parlamentară a adoptat în lectură finală un proiect de lege care interzice folosirea panglicii Sf. Gheorghe și a semnelor Z și V în Moldova ca simboluri ale agresiunii militare a Rusiei. Președinta Comisiei juridice numiri și imunități, Olesea Stamati a remarcat că proiectul de lege nu interzice panglica ca parte a unui ordin sau a unei medalii: „Cei care au primit medalii pentru apărarea patriei le vor putea purta”.

Potrivit proiectului de lege adoptat, pentru producerea, vânzarea, distribuția, precum și folosirea publică a simbolurilor Z, V și a panglicii Sf. Gheorghe în republica Moldova, persoanele fizice vor fi pedepsite cu amendă de la 4,5 mii la 9 mii lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Persoanele juridice și funcționarii riscă amenzi de la 9.000 la 18.000 de lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 20:28 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz urmează să solicite o reducere a tarifului pentru gazul natural, conform anunțului făcut de directorul companiei, Vadim Ceban, cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Cererea va fi depusă mâine, pe data de 26 aprilie, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), în speranța de a aduce un beneficiu semnificativ consumatorilor finali. Cu toate acestea, Ceban nu a oferit detalii precise în legătură cu mărimea estimată a reducerii tarifului.

În data de 23 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari declara că prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, în luna mai.

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău