O biserică din orașul Călărași a izbucnit astăzi, de Blajini, în flăcări. Victime nu au fost raportate

colaj
Foto: colaj diez.md

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că, în această dimineață, 2 mai, un incendiu a izbucnit într-o biserică de pe strada Grigorie Ureche 1A din orașul Călărași. Apelul de urgență a fost recepționat la ora 10.32.

Conform comunicatului, interiorul biserici, cu o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, a fost totalmente cuprins de flăcări. La fața locului au fost trimise cinci autospeciale pentru stingerea incendiului. De altfel, a fost stabilit că focul a cuprins nu doar interiorul lăcașului cult, dar și acoperișul acestuia.

Potrivit IGSU, victime nu au fost raportate, totul datorită faptului că incendiul a fost localizat la timp și focul nu a reușit să se răspândească spre alte clădiri.

De asemenea, la fel, în ziua de 2 mai, salvatorii au reușit să salveze și un alt edificiu din apropiere, care avea o suprafață de 40 de metri pătrați, aceasta a fost demolat. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de către specialiști.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 39 de situații de risc.

Update (3 aprilie): după efectuarea cercetării statice și dinamice a locului incendiului, dar și în urma stabilirii focarului de ardere de către specialiști, s-a înaintat drept ipoteză de izbucnire a incendiului, neatenția la utilizarea focului deschis. Cauza prealabilă de producere a incendiului a fost stabilită în urma acțiunilor de cercetare efectuate de angajații IGSU la fața locului, dar și a excluderii, în urma investigațiilor a probabilității unui scurtcircuit sau a aducerii focului din exterior.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, responsabilii lăcașului de cult au fost instruiți la capitolul securității antiincendiare și al minimalizării riscului de producere a incendiilor, aceștia au primit și atenționări privind respectarea regulilor antiincendiare.

De asemenea, inspectoratul informează că incendiul respectiv a afectat circa 80 % din suprafața bisericii, însă datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și a salvatorilor a fost posibilă evitarea răspândirii arderii asupra a trei construcții din nemijlocită apropiere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente