Timp de o lună, mai mulți elevi din Chișinău au învățat cum să fie lideri și cum să conducă o echipă

279019062_5474100612600422_8389197934414140382_n
Foto: AIESEC Chișinău

,,Aceste săptămâni au fost extrem de interesante, întrucât trainerii certificați se afirmau prin calitățile lor de lider’’

Andreea Lazu, elevă în clasa a IX-a în cadrul IPLT ,,Orizont’’, filiala Durlești, precizează că pe parcursul proiectului a reușit să învețe destul de multe lucruri care îi vor fi utile pe viitor. ,,Am învățat despre lucrul în echipă, rezolvarea eficientă a conflictelor, precum și întocmirea unui plan de proiect.’’ Tânăra, deși încă nu face parte din AIESEC, a spus că atmosfera prietenoasă era cea care domnea în aer la fiecare sesiune.

 ,Advocacy a fost o temă ce mi-a atras atenția’’

Andreea consideră că advocacy este un subiect interesant și util, care ar trebui să fie discutat mai des, mai ales de tineri. Inițial, nu cunoștea multe lucruri despre asta, dar LDR a ajutat-o să descopere acest subiect. Liceana a accentuat că ,,iubesc competiția, strategia, arta persuasiunii, astfel subiectul m-a captivat foarte mult.’’ Mai mult decât atât, Andreea recunoaște că lumea trebuie să fie informată și să participe la astfel de proiecte, fiindcă aici apareinstinctul de lider. ,,Să fii lider înseamnă să inspiri oamenii să tindă spre lucruri mărețe’’, spune ea.

,,Extraordinar, conform standardelor AIESEC’’

În aceeași ordine de idei, Dorin Hotineanu, elev în clasa a XI-a în IPLT ,,Pro Succes’’ a descris LDR-ul drept un proiect de perspectivă. ,,Tematica, speakerii și, desigur, faptul că acest proiect este marca AIESEC în Chișinău, îl face un proiect de calitate,’’ relatează tânărul.

,,Lucru în echipă, comunicare eficientă, managementul echipei, pe toate am reușit să le aflu datorită LDR’’

Dorin recunoaște că proiectele date oferă cunoștințe actuale. La fel, acestea cresc gradul de conștientizare al tinerilor asupra aspectelor precum leadership și îi motivează să se ambiționeze.

Participanții motivează tinerii să nu rateze oportunitățile care apar și să se implice în diverse proiecte.

Stați cu ochii pe AIESEC în Chișinău, căci urmează proiecte interesante, care vă vor scoate din zona de confort.

Urmăriți conturile de Facebook și Instagram.

 

AIESEC este organizația internațională, non-guvernamentală, independentă, non-profit, prezentă în peste 110 țări. Creată în 1948 și condusă de tineri, se axează pe dezvoltarea potențialului și abilităților de leadership.

Sursă foto: AIESEC Chișinău

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente