Poliția de frontieră explică de ce nu a fost lăsat jurnalistul RIA Novosti să intre în Moldova

Jurnalistul RIA Novosti, care intenționa să ajungă în regiunea transnistreană, nu a fost lăsat să intre în Moldova întrucât „nu a întrunit condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”. 

Foto: colaj

„La Aeroportul Chișinău au fost cetățeni străini cărora li s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că nu au fost întrunite condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, ne-a spus Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de frontieră.

Jurnalist Ria Novosti nu a fost lăsat să intre în Moldova aseară. Acesta a spus că la punctul de control polițiștii de frontieră moldoveni i-au examinat bagajele și i-au luat pașaportul, iar motivul pentru care nu a fost lăsat să treacă este lipsa acreditării Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

Și acum 2 zile, un corespondent și operator de la Izvestia nu au fost lăsați să intre în Moldova. Potrivit autorităților, cei doi nu și-au putut justifica scopul vizitei în Republica Moldova, făcând declarații contradictorii.


Pub