Voronin, de 1 Mai: Poporul ajuns la disperare are dreptul la revoltă
„1 Mai, când este marcată Ziua Internațională a Solidarității oamenilor muncii, nu este doar o sărbătoare a primăverii și a muncii. Această zi trebuie să ne amintească de unul dintre drepturile fundamentale ale omului, consacrate în Carta ONU: Un popor ajuns la disperare are dreptul la revoltă”. Cu acest mesaj a venit liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul ședinței Comitetului Central al PCRM.
Foto: UNIMEDIA
Potrivit conducerii PCRM, ziua de 1 Mai semnifică, în primul rând, lupta muncitorilor pentru drepturile lor fundamentale: dreptul la muncă, la o viață decentă, la protecție socială și dreptul la libertate.

„Astăzi, când o juntă liberală inaptă și neprofesionistă a venit la putere, ca urmare a unei greșeli fatale a alegătorilor, care a făcut viața oamenilor insuportabilă, 1 Mai capătă sensul său inițial”, se arată în mesajul de felicitare al Comitetului Central al PCRM, dedicat zilei de 1 Mai. Din acest motiv, susțin reprezentanții PCRM, cetățenii Republicii Moldova trebuie să lupte împotriva regimului dictatorial.

„Suntem obligați să ne solidarizăm și să opunem rezistență regimului stării de urgență, creșterii galopante a prețurilor, a interdicțiilor ideologice, a ignorării grosolane a memoriei istorice și a batjocoririi demnității umane. Lupta împotriva acestui regim dictatorial echivalează cu lupta pentru viața oamenilor, pentru supraviețuirea statului. În ziua de 1 Mai, trebuie să ne amintim de unul dintre drepturile fundamentale ale omului, consacrate în Carta ONU: un popor ajuns la disperare are dreptul la revoltă”, se mai arată în mesajul transmis de conducerea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Comuniștii s-au întrunit în ședința Comitetului Central pe 30 aprilie.


Pub