Sociologul Doru Petruți, despre ultimul sondaj IRI: Revoluționează încă o dată măsurarea sociologică în țară. A ieșit o aiureală inutilă

Cel mai recent sondaj realizat de Institutul Republican Internațional „revoluționează încă o dată măsurarea sociologică în Republica Moldova”, susține sociologul Doru Petruți. În opinia sa, „din acest exercițiu sociologic numit sondaj a ieșit o aiureală inutilă care nu înțelege pe cine ajută”.

Foto: captură video
„ - sondaj realizat pe parcursul a aproape 2 luni de zile, cu 530 chestionare realizate înainte de 24 februarie și alte 776 chestionare aplicate după această dată. Câte evenimente s-au întâmplat pe parcursul a 2 luni, știe cam toată lumea.

- întrebări cu rezultate mai mult ca sigur diferite înainte și după declanșarea războiului, totul raportat și împreună, dar și separat pe două subeșantioane a căror reprezentativitate nu o cunoaște nimeni.

- inconcordanțe la care nu te poți lua decât cu mâinile de cap: problema principală este cea economică, dar majoritatea gospodăriilor din Moldova nu au probleme cu banii, ba mai mult, situația se îmbunătățește față de ce era înregistrat înainte de război.

- surpriza sondajului! A reapărut întrebarea privind intențiile de vot, după ce în sondajul din toamna lui 2021 această întrebare nu figura sau nu a fost publicată. Atunci celelalte sondaje arătau PAS pe locul II, acum PAS în alte sondaje este pe locul I și IRI revine la întrebarea privind intenția de vot”, a scris sociologul pe pagina sa de Facebook.

Vedeți AICI sondajul.


Pub