Grecia elimină restricțiile COVID-19 pentru călători. Va rămâne în uz doar masca de protecție

Grecia
Foto: Johnny Africa

Autoritatea de aviație civilă din Grecia a anunțat că începând cu astăzi, 1 mai, se elimină restricțiile de călătorie pentru călătorii interni, dar și cei care vin din afara țării. Decizia vine în contextul începerii sezonului estival.

Anterior, pentru a zbura în interiorul țării sau din afara ei, călătorii trebuiau să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19, a unui certificat care dovedea recuperarea de după boală sau a unui test negativ, scrie Reuters cu referire la decizia autorităților din Grecia.

Începând cu 1 mai, unica cerință rămasă în vigoare pentru călători, dar și pentru membrii echipajului de zbor, este să poarte masca de protecție. Masca rămâne în vigoare și pentru mersul la restaurantele din Grecia.

Amintim că ieri, 30 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că au intervenit unele modificări în condițiile de călătorie în Italia. Din 1 mai 2022 se exclude obligația de prezentare a Certificatului european digital „Passanger locator form (dPLF)”.

La fel, tot de astăzi, și Bulgaria a anunțat că cei care sosesc în țară nu vor mai fi obligați să demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19 și nici nu vor avea nevoie de alte acte medicale permisive, așa cum sunt testele sau certificatele de recuperare.

Vedeți aici cele mai recente actualizări de călătorie publicate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova pe 29 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente