image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Poliția din Orhei a reținut un bărbat suspectat de escrocherie; Împrumuta bani și lăsa gaj cratițe și plapumi

Un bărbat a fost reținut fiind suspectat de escrocherie. Împrumuta bani și lăsa drept gaj plăpumi și cratițe.

Potrivit poliției, acesta se prezenta la persoane, de regulă în etate, sub pretextul că ar fi revenit recent în R. Moldova, iar la punctul de trecere a frontierei i-ar fi fost reținut autocamionul cu marfă. Bărbatul insista pe faptul că are nevoie de o sumă de bani pentru a-și soluționa problema.

Ca să pară credibil că va restitui suma de bani împrumutată, lăsa drept gaj diverse bunuri, cum ar fi: seturi de cratițe sau niște plăpumi.

Astfel, la 17 februarie, angajații Inspectoratului de Poliție Orhei au fost sesizați de către o locuitoare a satului Ciocâlteni care i-a dat bărbatului 10 000 de lei. Acesta i-a lăsat gaj cratițe și 3 plăpumi.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie. Dacă i se va dovedi vinovăția, bănuitul riscă o amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Bărbatul are 47 de ani și este originar din municipiul Chișinău.

La deconspirarea schemei și localizarea bănuitului au activat angajații IP Orhei în colaborare cu ofițerii Secției Nr.1 din cadrul Direcției Investigații „Centru” a INI, sub conducerea Procuraturii Orhei.

Poliția mai menționează că, la săvârșirea infracțiunilor bănuitul se deplasa cu un autoturism de model Nissan Qashqai de culoare neagră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: