Lavrov: Moldovenii ar trebui să se îngrijoreze pentru viitorul lor, sunt târâți în NATO și asta nu va ajuta la securitatea țării

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, răspunzând la întrebarea dacă Moldova ar trebui să-și facă griji cu privire la operațiunea militară specială a Federației Ruse în Ucraina, a spus că țara ar trebui să-și facă griji cu privire la încercările de a o trage în NATO, scria ria.ru.

Foto: RT

Într-un interviu acordat canalului de televiziune Al-Arabiya, Serghei Lavrov a fost întrebat dacă Moldova ar trebui să fie îngrijorată de ceva în legătură cu „operațiunea specială a Rusiei” din Ucraina.

„Ar trebui să fie îngrijorați de viitorul lor, pentru că sunt târâți în NATO și nu cred că asta va ajuta la securitatea Republicii Moldova”, a răspuns Lavrov.

„Au fost anunțate obiectivele operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina. Acestea au rolul de a proteja populația civilă din estul Ucrainei și de a se asigura că nu există amenințări dinspre teritoriul Ucrainei la adresa acestei populații și a Rusiei. Asta e tot”, a menționat Lavrov.


Pub