marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeRoman Tabarcea: Recomand erbicidul Elumis la porumb. Aplicat la 8 frunze - eficient, fără...

Roman Tabarcea: Recomand erbicidul Elumis la porumb. Aplicat la 8 frunze – eficient, fără a afecta cultura

Recomandate

Combaterea sigură și eficientă a buruienilor inclusiv în faze mai avansate de dezvoltare a culturii de porumb, fără a afecta planta sau culturile succesoare, rămâne a fi una dintre principalele probleme remarcate de către fermieri.

Unul dintre erbicidele recomandate în acest sens este Elumis® 105 OD care, potrivit mai multor producători, și-a demonstrat eficiența aplicat chiar și în faza de 8 frunze ale culturii.

În continuare, relatăm experiența producătorului Roman Tabarcea, directorul Largo-Terra SRL, în utilizarea erbicidului Elumis®.

„Am testat diferite erbicide la cultura porumbului, iar ceea ce m-a făcut să aleg Elumis® în calitate de favorit este avantajul că prezintă toleranță, astfel plantele, după aplicare, se dezvoltă normal, fără întârzieri.

Un alt avantaj este acela că putem aplica Elumis® și în faze mai avansate de dezvoltare a culturii, ceea ce ne permite să combatem un spectru mai larg de buruieni. Aplicându-l cu norma de 1,5 l/ha, am obținut o combatere foarte bună a buruienilor, iar cultura nu a stagnat în dezvoltare”, ne-a povestit Roman Tabarcea.

Erbicidul Elumis® 105 OD se poate aplica postemergent, având un interval larg de aplicare, începând de la 2 până la 8 frunze ale culturii de porumb.

Pentru o eficiență maximă, este recomandată aplicarea erbicidului Elumis® în stadii timpurii de dezvoltare a buruienilor, astfel: buruieni dicotiledonate 2-4 frunze, graminee 1-3 frunze până la înfrăţit, costrei din rizomi până la 20 cm.

În următorul video aflați mai multe despre experiența fermierilor Leonid Leu și Roman Tabarcea la aplicarea Elumis® în cultura porumbului:

Norma de consum recomandată per hectar este de 1-2 litri, în funcție de problemele și particularitățile fiecărui câmp. Doza de 1,7 l/ha este recomandată pentru o combatere eficientă a Costreiului din rizomi.

„În acest an voi utiliza Elumis® pentru toată suprafața cultivată cu porumb, adică 450 de hectare. Prețul acestui produs se răscumpără sută la sută datorită faptului că nu avem fitotoxicitate și efect negativ asupra culturilor ulterior cultivate”, a adăugat Roman Tabarcea.

Cere produsul de la Distribuitorii oficiali Syngenta produse pentru protecția plantelor

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale