Lista echipelor de elevi care au obținut premii la jocul intelectual „Cunoaște-ți Parlamentul” din acest an

joc intelectual
Foto: parlament.md

Echipa „Victorius” de la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Chișinău este învingătoarea celei de-a V-a ediții a jocului intelectual „Cunoaște-ți Parlamentul”, care s-a desfășurat astăzi, 29 aprilie, în incinta Legislativului.

Pe locul II s-a clasat echipa „Cantemiriștii” de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Văsieni, raionul Ialoveni, pe locul III – „Исторические Личности” de la Liceul Teoretic „Mihai Guboglo” din orașul Ceadîr-Lunga. Diplome de mențiune au obținut echipele „Meritocrații” de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Drochia și „Olimpicii” de la Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sângerei.

Etapă finală a concursului intelectual a întrunit cinci echipe, câștigătoare a etapelor regionale de preselecție și a inclus mai multe probe care au testat capacitatea intelectuală, abilitățile de lucru în echipă, dar și ingeniozitatea participanților.

Astfel, echipele au parcurs un traseu alcătuit din Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala Europa și sala pentru conferințe de presă, unde au răspuns la mai multe runde de întrebări despre parlamentarism și activitatea legislativă. De asemenea, participanții au avut ca sarcină simularea unui exercițiu de prezentare a unui proiect de lege, de la tribuna centrală a Parlamentului.

Proiectele prezentate de elevi s-au referit la reformarea sistemului de învățământ, testarea candidaților la funcția de primar, salubrizarea localităților.

În cadrul ediției din acest an a jocului intelectual „Cunoaște-ți Parlamentul” au participat 89 de echipe din peste 70 de instituții de învățământ din întreaga țară. Prima ediție a jocului a avut loc în anul 2018, iar partenerii proiectului sunt Clubul moldovenesc de jocuri intelectuale și Ministerul Educației și Cercetării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente