Moldova „s-a împăcat” cu doi cetățeni pentru a nu continua examinarea plângerii la CtEDO. Statul le-a achitat 7 000 de euro

CtEDO
Foto: europewatchdog.info

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a pronunțat decizia în cauza a doi cetățeni v. Republica Moldova. În fața curții, reclamanţii au pretins încălcarea drepturilor sale garantate de Articolul 8 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului (CEDO) și a libertăților fundamentale, din cauza nerespectării confidențialității datelor medicale.

Guvernul şi cei doi reclamanţi au încheiat un acord de soluționare amiabilă a cauzei, potrivit căruia executivul s-a angajat să le achite ambilor în comun suma de 7 000 de euro pentru orice prejudiciu, inclusiv costuri și cheltuieli, în schimbul retragerii de către reclamanţi a tuturor pretențiilor înaintate față de Republica Moldova în cauza dată.

Considerând că acordul de reglementare amiabilă este bazat pe respectarea drepturilor omului garantate prin Convenție și Protocoalele sale, precum și în lipsa oricăror motive care să justifice continuarea examinării acestei cereri, Curtea a decis radierea cauzei de pe rol, în conformitate cu Articolul 39 din Convenție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente