„Decizia conține toate aparențele unui act ilegal.” Litvinenco, despre permiterea utilizării panglicii Sfântul Gheorghe în UTA Găgăuzia

litivinenco
Foto: parlament.md

După ce deputații Adunării Populare din UTA Găgăuzia au votat permiterea utilizării panglicii Sfântul Gheorghe pe teritoriul autonomiei, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a menționat că decizia „conține toate aparențele unui act ilegal” și „reprezintă un precedent periculos”.

„Adoptarea unui asemenea act reprezintă un precedent periculos, care ar avea ca efect o «dezincriminare indirectă» a unor fapte sancționate de legislația națională, prin restrângerea aplicabilității normelor contravenționale, penale, precum și a normelor speciale privind contracararea activității extremiste în anumite regiuni ale țării. Mai mult decât atât, această abordare este inadmisibilă, ținând cont de specificul normelor în discuție, care se aplică uniform cu referire la orice persoană care se află oriunde pe teritoriul țării noastre.

Actul în discuție urmează a fi supus controlului de legalitate prin intermediul oficiului teritorial al Cancelariei de Stat. Întrucât un asemenea act poate avea consecințe grave, din punctul meu de vedere, se poate recurge la sesizarea directă a instanței de contencios administrativ, solicitându-se totodată suspendarea actului contestat, în corespundere cu prevederile legislației naționale”, spune ministrul justiției.

Amintim că astăzi, 29 aprilie, deputații Adunării Populare din UTA Găgăuzia au votat în unanimitate legea care permite utilizaera panglicii Sfântul Gheorghe pe teritoriul autonomiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente