Sergiu Sîrbu a fost plasat în arest preventiv pentru încă 30 de zile în Penitenciarul nr. 13

Sergiu-Sirbu
Foto: flickr/parlament.md

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, care este vizat într-un dosar penal de îmbogățire ilicită, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorului anticorupție de prelungire a arestului preventiv.

Pe 12 aprilie curent fostul deputat a fost transferat din arest la domiciliu în Penitenciarul nr.13.

Vă amintim că pe 31 martie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersurile procurorilor anticorupție privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe numele lui Sergiu Sîrbu, pe un termen de 30 zile.

În data de 4 februarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea în izolator a trei cinci ex-deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov. Astfel, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – 30 de zile.

La 2 februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente