Au vrut să părăsească țara cu droguri de peste 2,6 mil. lei: Doi tineri, reținuți la vamă

Doi tineri în vârstă de 20 și respectiv 25 de ani au fost reținuți de polițiștii de frontieră pentru că au vrut să părăsească țara cu droguri în sumă de peste 2,6 mil. lei. 

Foto: Poliția de Frontieră

Potrivit informațiilor, la data de 27 septembrie 2021, aflându-se în misiuni de serviciu pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au observat două persoane în apropierea unei foste fabrici din orașul Lipcani. În acțiunile lor s-a urmărit cum a fost aruncat un obiect suspect într-un rezervor cu apă. Ulterior, apersoanele au reușit să fugă în direcții necunoscute.

La fața locului, patrula Poliției de Frontieră a depistat în rezervor un rucsac de culoare verde, în care se conținea substanțe narcotice - marijuana, LSD, PVP, MDMA și cocaină. Pe piața neagră valoarea drogurile ar fi de peste 2 milioane de lei.
În continuare, polițiștii de frontieră în coordonare cu procurorii au efectuat operațiuni și investigații speciale, în urma cărora au identificat și reținut doi membri ai grupului infracțional. Persoanele au fost identificate ca cetățeni moldoveni cu vârste de 20 și respectiv 25 de ani, care au primit mandate de arest pe un termen de 30 de zile.
Totodată, la domiciliile şi în automobilele figuranţilor au fost efectuate percheziţii, de unde s-au ridicat mijloace bănești, substanțe narcotice asemănătoare cu drogurile de tip PVP, MDMA, marijuana, precum şi cocaină în cantități deosebit de mari - estimate la 500 000 lei.

De menționat că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției.

Poliția de Frontieră vine cu acțiuni prompte și de integritate, pentru combaterea traficului de droguri, inclusiv a descuraja și contracara acest fenomen ce pune în pericol integritatea, sănătatea și viața oamenilor.


Pub