Noua funcție de la Google îți protejează mai bine datele personale

Google a acceptat de mult timp solicitările de eliminare a unor informații personale din rezultatele căutării, dar acum o opțiune ar trebui să fie considerabil mai utilă, scrie playtech.ro.

Foto: UNIMEDIA
Google a acceptat de mult timp solicitările de eliminare a unor informații personale din rezultatele căutării, dar acum o opțiune ar trebui să fie considerabil mai utilă.

Google a extins politica pentru a-ți permite să soliciți eliminarea informațiilor de contact, cum ar fi numerele de telefon, adresele de e-mail și adresele fizice. De asemenea, poți solicita companiei să elimine acreditările de conectare, dacă acestea apar.

Poziția anterioară a companiei a limitat solicitările la cazuri speciale, cum ar fi campaniile de doxxing, precum și ținte de fraudă vizibile, cum ar fi detaliile bancare și cardurile de credit. Google va examina în continuare solicitările pentru a se asigura că sunt sincere – nu va șterge referințele care sunt o problemă publică, de exemplu. Un politician nu ar putea cere, pur și simplu, să-i fie eliminat numărul de telefon de la birou.


Pub