O nouă întreprindere va gestiona problema maidanezilor din Chișinău: Proiectul înaintat de consilierul Platformei DA, Ruslan Verbițchi, votat de CMC

Proiectul de decizie înaintat de consilierul Platformei DA, Ruslan Verbițchi privind crearea unei întreprinderi municipale separat,e care să se ocupe de gestionarea, întreținerea, capturarea, transportarea, evidența și îngrijirea câinilor și a pisicilor fără stăpân din municipiul Chișinău, a fost votat astăzi de CMC.

Foto: Ruslan Verbițchi

Proiectul a trecut de Comisia specială care a dat aviz pozitiv inițiativei iar responsabilitatea pentru soluționarea problemei animalelor cu sau fără companie va trece de la Î.M. Regia Autosalubritate în gestiunea unei noi întreprinderi care va asigura „locuri de muncă, salarii competitive și va asigura unificarea bugetului pentru combaterea problemei câinilor și pisicilor fără stăpân”.

Conform proiectului, noua întreprindere se va ocupa de sterilizarea masivă a animalelor fără stăpân și adopția acestora, astfel încât municipiul Chișinău să devină un loc sigur în care cetățenii să nu fie agresați de câinii maidanezi.

Proiectul a fost votat de 33 de consilieri.


Pub