A petrecut Paștele acasă, iar acum revine după gratii: Fostul șef SIS, plasat din nou în Penitenciarul nr.13
Magistrații Curții de Apel Chișinău în rezultatul examinării recursului înaintat de către procurorii anticoruție asupra deciziei primei instanțe de plasare în arest la domiciliu a ex-directorului SIS, au dispus astăzi, 28 aprilie admiterea integrală a recursului procurorilor, urmată de plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13.
Foto: UNIMEDIA

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, învinuit pentru îmbogăţire ilicită a fost plasat în arest la domiciliu. Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa ex-directorului SIS, învinuit de îmbogățire ilicită.

Procurorii au descins pe 29 martie cu percheziții matinale la domiciliul ex-directorului SIS, Vasile Botnari, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite. Următoarea zi, procurorii PA au venit cu detalii.

Fostul şef SIS, Vasile Botnari, a fost condamnat în dosarul de expulzare a profesorilor turci. Potrivit procurorului general, Botnari a achitat 125 de mii de euro pagube materiale profesorilor.


Pub