image
Sursa foto: jurnal.md

Nicu Popescu a avut o discuție telefonică cu ministrul italian de externe Luigi Di Maio

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu Luigi Di Maio, ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Italiei. Diplomații au abordat subiecte ce țin de securitatea regională în contextul războiului din Ucraina precum și evoluțiile din ultimele zile din regiunea transnistreană.

Șefii celor două diplomații s-au referit la securitatea energetică a R. Moldova, Italia fiind țara care co-prezidează grupul de lucru pe energie din cadrul Platformei de Sprijin a Republicii Moldova, lansată în cadrul conferinței donatorilor care a avut loc pe data de 5 aprilie la Berlin. Oficialii au vorbit despre necesitatea unor noi pași concreți care să sporească reziliența noastră energetică, inclusiv prin diversificarea surselor de furnizare a energiei.

În contextul depunerii de către Republica Moldova a cererii de aderare la UE și a procedurii de completare a chestionarelor oficialii au discutat și despre agenda europeană a Chișinăului.

„Am apreciat susținerea deplină din partea Italiei pentru parcursul nostru european, reiterând deschiderea noastră de a depune toate eforturile pentru a avansa pe calea integrării în familia europeană”, a menționat Nicu Popescu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: