image
Sursa foto: Profimedia

Moartea lui Mino Raiola a fost infirmată pe contul oficial al impresarului

Joi, presa internațională a oferit o informație care a făcut înconjurul lumii. Mai multe publicații importante au anunțat că unul dintre cei mai mari impresari din lume, Mino Raiola, ar fi decedat la doar 54 de ani.

Conform Daily Star, care citează presa italiană, superagentul ar fi decedat în urma unei boli cu care se confruntă de mai multă vreme. Raiola are probleme pulmonare, cauzate, se pare, de COVID-19.

Raiola a fost internat în spital miercurea trecută, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit treptat.

Alberto Zangrillo, doctorul lui Mino Raiola, a infirmat decesul agentului: "Sunt enervat la culme de telefoanele din partea pseudo-jurnaliștilor care fac speculații pe baza vieții unui om care se luptă să supraviețuiască".

Înainte de asta, Raiola fusese internat și la data de 12 ianuarie, iar, la acel moment, se vehicula că impresarul a fost dus de urgență pentru a fi supus unei operații.

Însă, la puțin timp după, purtătorul de cuvânt al spitalului San Raffaele a anunțat că agentul a fost supus unor teste, deoarece necesita să îi fie administrate anestezice.

Mino Raiola a confirmat și el pe Twitter că încă este în viață: "Starea mea de sănătate actuală, pentru toți care se întreabă: sunt nervos pentru că m-au omorât de două ori în patru luni. Se pare că am fost în stare să mă resuscitez". Povestea lui Raiola a început în restaurantul familiei. Născut în sudul Italiei, lângă Salerno, impresarul s-a mutat în Olanda, împreună cu părinții lui, când avea un an.

După ce a crescut, a lucrat ca ospătar în restaurantul familiei, cu specific italian și numit Napoli, și era cel care ținea legătura cu clienții, pentru că învățase olandeză mai bine decât tatăl său. Talentul pentru limbi străine l-a ajutat mai târziu, în negocierile cu cluburile europene.

Mino Raiola vorbea șapte limbi, iar în tinerețe a studiat dreptul. A jucat și fotbal, la formația HFC Haarlem, apoi și-a găsit un job într-o agenție de impresariat locală (Sports Promotions), care avea sub contract mai mulți jucători olandezi.

La 19 ani a devenit milionar, când a cumpărat un restaurant McDonald’s local și apoi l-a vândut unui dezvoltator imobiliar. Întreprinzător, a avut mereu idei de business revoluționare. Spre exemplu, când un client al restaurantului familiei s-a plâns de probleme cu furnizorii săi italieni, Raiola a rezolvat lucrurile. A fondat o companie, numită Intermezzo, care a ajutat companiile olandeze să facă afaceri în Italia.

Primul său mare transfer a fost al lui Pavel Nedved, de la Sparta Praga la Lazio, în vara lui 1996. Mino Raiola avea contracte cu 79 de fotbaliști din întreaga lume, iar numele cele mai sonore de pe lista sa erau Ibrahimovic, Pogba, Haaland, De Ligt şi Donnarumma.

Alți jucători de mare perspectivă, precum Justin Kluivert, Moise Kean, Dumfries, Ihattaren sau Pinamonti aveau și ei contracte cu agentul FIFA. În ultimii ani, italiano-olandezul a făcut transferuri în valoare de circa 1 miliard de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: