Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu, întrebată de ce o delegație de la Chișinău nu a plecat încă în Ucraina: „Nu se putea asigura securitatea”

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat în această seară la Jurnal TV că președintele parlamentului Igor Grosu a primit o invitație pentru a merge în Ucraina și urma să plece într-o vizită oficială, însă ulterior deplasarea s-a amânat din motiv că serviciile de securitate din Ucraina au afirmat că nu pot asigura securitatea degelației moldovenești.

„A existat o invitație din partea președintelui Radei ucrainene la care a răspuns președintele parlamentului nostru. A fost planificată o vizită la începutul acestor vizite a reprezentanților și oficialilor ai țărilor care au început să meargă în Ucraina și la un moment s-a revenit cu un răspuns că nu se putea asigura siguranța transportării, pentru că marea majoritate vin cu trenul din Polonia, în cazul nostru urma să se meargă cu automobilul pe alt drum și atunci serviciile din Ucraina au revenit și au spus că nu au certitudinea că pot să ofere această siguranță, și au spus că această vizită se va întâmpla mai târziu. Președintele parlamentului și-a exprimat disponibilitatea să meargă acolo”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a fost întrebată în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV dacă ar fi gata să meargă într-o vizită oficială în Ucraina, iar ea a răspuns că: „Nu am nicio problemă să merg acolo evident, în situația în care prezența mea acolo este utilă. Să ne dăm seama că ucraineni sunt ocupați cu lucruri foarte importante. Ucraina are mai mult nevoie de ajutor decât noi”.

Maia Sandu a menționat în cadrul emisiunii că ultima dată a vorbit cu președintele Ucrainei cu mai multe săptămâni în urmă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: