CEC a acreditat primii observatori naționali pentru alegerile locale noi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 24 de observatori naționali din partea Asociației „Promo - LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale noi din 29 mai 2022. Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 7 zile până la ziua alegerilor, adică 22 mai 2022, anunță CEC.

Foto: UNIMEDIA

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a înregistrat un bloc electoral pentru participarea la acest scrutin. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor constituit de către Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Termenul de depunere a actelor pentru înregistrare în calitate de candidat expiră la 28 aprilie, inclusiv.

Pe 29 mai curent vor avea loc alegeri locale noi în 10 localități din țară. În cazul a 8 localități urmează să fie ales primarul: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, iar în alte 2 localități, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești, vor fi organizate alegeri pentru componența consiliilor locale.


Pub