Natalia Gavrilița explică de ce s-a prelungit termenul licitației pe energie electrică: A fost necesar pentru a verifica ofertele

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, explică de ce a fost prelungit termenul de desfășurare a licitației pentru procurarea energiei electrice. „Aceasta s-a făcut din câteva considerente, în primul rând este vorba despre verificarea participanților la licitație, care necesită timp”, a spus prim-ministra.

Foto: Captură video

„De asemnea, este vorba în continuare despre negocierea unui preț cât mai bun și a unor opțiuni cât mai bune pentru cetățenii Republicii Moldova și este nevoie de rezervarea capacităților pentru transportare. Noi avem mai multe opțiuni. Sunt discuții și negocieri care continuă”, a completat Gavrilița.

La fel, prim-minista dă asigurări că „la moment nu există riscul” ca țara noastră să rămână fără furnizor de energie electrică.

Licitația pentru stabilirea furnizorului de energie electrică engros a fost extins până la data de 28 aprilie. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că licitația pe procurarea energiei electrice va fi de fapt anulată. „Așa cum am scris anterior, a fost o tentativă de schemă, periculoasă pentru securitatea energetică a Republicii Moldova”, declară Slusari.

Guvernul a anunțat o nouă licitație pentru a procura curent electric, la data de 14 aprilie. SA „Energocom” urma să achiziționeze necesarul de energie electrică în urma organizării unei licitații, până la data de 22 aprilie, termenul fiind extins.

Actualul contract cu Centrala de la Cuciurgan expiră la data de 1 mai.


Pub