Percheziții în dosarul licitațiilor trucate de la Cahul: Administratorul site-ului web al Consiliului, reținut

Pe parcursul zilei de astăzi, 27 aprilie, procurorii au descins cu percheziții la domiciliul și biroul administratorului site-ului web al Consiliului raional Cahul, vizat în cadrul dosarului licitațiilor trucate, în urma cărora bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 1 milion de lei.

Foto: CNA
Acesta este bănuit că a favorizat săvârșirea infracțiunii de către factorii de decizie ai Consiliului raional Cahul, acțiuni manifestate prin nepublicarea informației în mass-media cu privire la organizarea licitațiilor de achiziție a unor lucrări de reparație la obiecte de menire socială, iar după atribuirea acestora a modificat conținutul site-ului în vederea ascunderii urmelor infracțiunii comise.

„După efectuarea perchezițiilor administratorul vizat a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție provizorie a Inspectoratului de poliție Cahul. Astfel, după înaintarea învinuirii, procurorii anticorupție urmează să decidă cu privire la înaintarea demersului de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile”, anunță PA.

Ofițerii Direcției generale Sud a CNA și procurorii anticorupție l-au recunoscut, în calitate de bănuit pe vicepreședintele raionului Cahul în dosarul licitațiilor trucate, în urma cărora bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 1 milion de lei. Acesta este cercetat penal pentru abuz în serviciu, comis în interesul unei întreprinderi, care ar fi câștigat una din licitații prin eludarea legislației. În prezent, bănuitul este urmărit penal în stare de libertate.

Nouă persoane din Cahul au fost reținute de către procurorii din oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție și ofițerii CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre cei reținuți s-au numărat președintele raionului Cahul, primarul comunei Moscovei, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și 4 reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sunt învinuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.


Pub