Hotelul Național și-a „înnoit” din nou fațada: După steagul Ucrainei și panglica Sf. Gheorghe, pe clădire a apărut un tricolor imens

Hotelul „Național” și-a „înnoit” din nou fațada. După steagul Ucrainei și panglica Sf.Gheorghe, pe clădire a apărut un tricolor imens, de ziua Drapelului de Stat.

Foto: UNIREA ODIP

Flashmobul a fost organizat de către membrii Asociației „UNIREA-ODIP”. Astfel, pe toate podurile din municipiul Chișinău, dar și pe clădirea Hotelului „Național” au fost întins un tricolor imens.

Unioniștii spun că astfel au dorit să transmită mesajul că valorile neamului sunt la loc de cinste și trebuie onorate de fiecare dată.

Astăzi, 27 aprilie, Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Drapelului de Stat. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.

Fațada Hotelului Național din centrul orașului a fost din nou vopsită. De această dată, autorii necunoscuți au acoperit drapelul ucrainean, desenat la sfârșitul lunii februarie, cu panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Moldova.

La trei zile de la invazia Rusiei în Ucraina Hotelul Național amplasat în centrul capitalei a fost vopsit în culorile drapelului ucrainean.


Pub