Sturza a developat planurile monstruoase ale lui Putin: Schimbarea guvernării, iar Dodon și Ceban în fruntea revoluției

27 Apr. 2022, 21:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2022, 21:33 // Actual //  Lupu Eduard

Informațiile că împotriva Republicii Moldova se pregătește o operațiune specială au apărut în cercurile diplomatice aproximativ acum o lună. A fost numită și ziua – vineri, 22 aprilie, susține fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza într-o postare pe Facebook.

În mare a fost cunoscut și scopul final – schimbarea regimului de la Chișinău cu unul loial Moscovei. Formele de acțiune atunci păreau vagi. E și firesc. Inițial, rușii planificau că vor ajunge la Tiraspol la început de martie și de acolo vor dicta Chișinăului ce are de făcut. În primele zile ale războiului, rușii pe canale speciale au transmis mesajul: „Stați cuminți și pregătiți-vă de implementarea rapidă a planului Kozak”. Adică, federație asimetrică cu schimbarea Constituției și dreptul de veto la Tiraspol. În plus, toate datoriile Transnistriei, peste 10 miliarde de USD trebuie preluate de guvernul central. Numai că blitzkriegul rusesc în Ucraina a eșuat. Respectiv și planurile vizavi de Moldova s-au schimbat”, spune Sturza.

Fostul premier afirmă că se minunează de fiecare dată cât de informați sunt occidentalii despre intențiile rușilor! Și aici nu au dat greș. Pe 22 aprilie, generalul politruc rus Rustam Minnekaev, exact cum a fost prevăzut, a dat „startul” declarând că unul din scopurile „operației speciale” din Ucraina este de a veni în ajutorul rușilor din Transnistria! Au urmat lucruri deja cunoscute: declarații belicoase la adresa Chișinăului, activizarea forțelor proxy proruse în Moldova și „atacurile teroriste” în Transnistria, care numai teroriste nu sunt.

Sturza vorbește și despre scenariile rușilor care sunt în desfășurare în Republica Moldova.

Organizarea protestelor la Chișinău sub pretextul scumpirilor, scăderii nivelului de trai, dar și al incapacității guvernării de a asigura securitatea moldovenilor. Adică a fi „neutri”, a se înțelege cu rușii și transnistrenii și a nu ajuta sub nici o formă ucrainenii. Timpul alocat – maximum 3 luni. Scopul intermediar – impunerea alegerilor anticipate la care ar trebui să câștige forțele proruse, adică socialiștii și Șor. Scopul final – loialitate din partea Moldovei după modelul Belarusului. Pe post de „lideri ai revoluției” au fost identificați Igor Dodon și Iv. Ceban”, afirmă omul de afaceri.

Potrivit lui, toate aceste planuri sunt bazate pe promisiunea opozanților guvernării actuale că vor fi capabili să organizeze proteste în masă. Nu ultimul rol ar urma să-l joace oligarhii fugari. Am dubii.

Exact „la timp” au venit și niște „sondaje” care au menirea să demonstreze că moldovenii nu mai vor cu Maia Sandu și Europa. Ei așteaptă cu nerăbdare gaz ieftin și „eliberatorii” din Est. Ceea ce, sincer vorbind, este puțin eronat. Sunt sceptic. Dar cel mai important, se pare că „liderii revoluției” – Dodon și Ceban – nu prea vor să o facă pe eroul prorus. Sebe doroje”, a menționat omul de afaceri.

Pe final, Sturza se întreabă retoric dacă moldovenii vor să trăiască în Bielorusia 2, după gard de civilizația europeană? Vor moldovenii să-i aducă la Chișinău pe Putin și Șor (ce ironie!) călare pe rachete? „Nu cred!. Sau… poate eu nu înțeleg ce se întâmplă în sufletele mioritice ale conaționalilor mei. Toate analizele serioase arată că o operațiune militară în Moldova astăzi este imposibilă. Rușii știu de ce. Ar fi bine să știe și moldovenii”.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău