‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii care vor prezenta date neveridice pentru compensații la motorină, vor fi incluși în...

Fermierii care vor prezenta date neveridice pentru compensații la motorină, vor fi incluși în Lista de interdicție

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii agricoli care vor prezenta date neveridice în scopul obținerii nejustificate a surselor financiare vor fi incluși în Lista de interdicție a producătorilor agricoli.

Prevederea se conține în Regulamentul privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022, ce urmează a fi aprobat astăzi, 27 aprilie, de către Guvern.

Conform documentului, 200 de milioane de lei vor fi alocate pentru compensarea a 30% din cota accizei pentru motorină, ceea ce constituie 894 lei per tonă.

Dosarele de solicitare a compensației împreună cu documentele în original și copiile acestora se vor depune de către solicitant la subdiviziunile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Acestea se vor depun pe întreaga perioadă a anului în curs, dar nu mai mult de un dosar pentru un semestru: până la 30 iunie în primul semestru și de la 1 iulie până la 15 noiembrie, în semestrul doi.

Regulamentul prevede printre altele și formula de calcul a compensațiilor care va fi aplicată în dependență de domeniul de activitate a solicitantului.

‹ adv ›

Pentru a fi eligibili compensării, solicitanții trebuie să respecte
următoarele criterii:

  • să fie înregistrați în modul stabilit de legislație, nu mai târziu de data depunerii cererii de solicitare a compensațiilor;
  • să dețină legal terenurile agricole în proprietate și/sau posesie și folosință, exploatațiile zootehnice și alte exploatații agricole;
  • exploatațiile agricole să fie cu termenul de funcționare utilă neexpirat, conform Catalogului mijloacelor fixe, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 941/2020;
  • motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole și să fie achiziționată începând cu data intrării în vigoare a prezentului Regulament.

Valoarea maximă a compensației acordate unui beneficiar nu poate depăși suma de 100 mii lei anual.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›