‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPrețuri terenuri agricole în Moldova în 2022

Prețuri terenuri agricole în Moldova în 2022

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața terenurilor agricole s-a schimbat puțin comparativ cu anul trecut. Tradițional, și în 2022 am realizat un sondaj în rândul producătorilor pentru a afla prețul oferit per hectar de teren agricol în diferite raioane ale țării.

Detalii despre prețul mediu oferit per un hectar de teren agricol în 2021 găsiți pe acest link, iar în acest articol prezentăm prețurile medii de comercializare a terenurilor agricole în acest an.

Evident, prețuri mai mari pentru terenurile agricole sunt oferite în zonele unde agricultura este mai dezvoltată, iar numărul persoanelor implicați în sector este mai mare.

Totodată, influențează prețul bonitatea terenului și amplasarea acestuia față de căile de acces. În plus, și suprafața totală a cotei de teren la fel influențează asupra prețului.

Important! Prețurile pot varia de cele indicate mai jos în funcție de localitate și condiții, inclusiv factori de influență fiind cei de mai sus.

În zona de nord, la Briceni sunt unele dintre cele mai mari prețuri pentru terenurile agricole, 60-100 de mii de lei moldovenești (aproximativ 3-5 mii de euro) sunt oferiți per cotă (1,2 ha), iar la Ocnița 60-80 de mii de lei (aproximativ 3-4 mii de euro).

‹ adv ›

Un preț mediu de 30-40 de mii de lei per hectar este oferit în raionul Dondușeni, iar în raionul Drochia prețul unui hectar de teren este de aproximativ 30-35 de mii de lei.

La Soroca, prețul mediu de comercializare este de 80-100 de mii de lei, iar cu acces la irigare ajunge și la 150 de mii de lei.

La Râșcani, prețul mediu este de 40-45 de mii de lei. La Florești prețul mediu a unui hectar de teren agricol este de 30-35 de mii de lei.

‹ adv ›

La Glodeni, prețul mediu este de 50 de mii de lei per hectar, la Șoldănești 25-40 de mii de lei, iar la Fălești 40-50 de mii de lei.

La Criuleni, prețul unui hectar de teren agricoll este de aproximativ 60-100 de mii de lei.

La Hâncești, prețul per hectar variază de la 25-45 de mii de lei, iar la Strășeni un hectar costă 25-30 de mii de lei.

La Cimișlia, în medie, un hectar de teren agricol poate fi cumpărat cu 40-45 de mii de lei, în unele localități ajungând și la 47 de mii de lei sau chiar mai mult.

La Cahul, prețul mediu de comercializare al unui hectar de teren agricol este de 50 de mii de lei.

În acest articol găsiți informații despre cum s-a modificat prețul terenului agricol în anul 2020, anul fiind marcat de o secetă severă și o serie de dificultăți ulterioare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

11 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›