Breaking News

image
Sursa foto: Profimedia

Anunțul făcut de ucraineanul care a mers pe front, dar ulterior a decis să părăsească țara. Încă nu se știe unde se află

Boxerul ucrainean Oleksandr Usyk, fost campion olimpic, a declarat că va profita de publicitatea meciului contra britanicului Anthony Joshua pentru a strânge fonduri în folosul ţării sale, care trece prin moment dificile din cauza războiului cu Rusia.

Usik şi Joshua vor lupta în cursul acestui an, însă o dată şi un loc al meciului nu au fost stabilite încă.

Oleksandr Usyk (35 ani), campionul mondial al greilor în versiunile WBA, WBO, IBF şi IBO, s-a alăturat forţelor de apărare teritorială din Kiev după începerea invaziei ruse în Ucraina, în februarie, dar a primit permisiunea de a părăsi ţara, pentru a pregăti meciul cu Joshua, însă nu a dezvăluit locaţia sa actuală.

El a declarat pentru Reuters că se va folosi de publicitatea meciului cu Joshua pentru a strânge fonduri pentru Ucraina, prin intermediul a 2.000 de monede infungibile (NFT), lansate prin intermediul Blockasset.co, cu speranţa că aceste cryptomonede vor genera până la un milion de dolari.

NFT sunt un tip de obligaţiuni crypto care folosesc blockchain-ul pentru a înregistra proprietatea unor fişiere digitale precum fotografii, înregistrări video sau bucăţi de text. Fondurile vor fi strânse de Usyk Foundation, fundaţia boxerului, pentru a ajuta cetăţenii ucraineni.

''Mulţi oameni din Ucraina caută ajutor. Noi credem că imediat ce vor fi lansate aceste cryptomonede oamenii vor primi acest ajutor, oamenii care chiar au nevoie de el'', a explicat Usik.

Jetoanele NFT vor fi lansate înaintea meciului şi vor fi create de artistul Dosbrak, care a lucrat anterior cu Connor McGregor, fostul campion al artelor marţiale mixte (UFC), şi cu fostul campion mondial de box Mike Tyson. Usyk a precizat că două bilete la meciul său cu Joshua vor fi acordate prin tragere la sorţi unuia dintre cei care vor achiziţiona jetoane NFT.

Pugilistul ucrainean se afla la Londra, într-o vizită promoţională, când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie. Usyk a zburat în capitala Poloniei, Varşovia, după care a condus automobilul 500 de kilometri până la Kiev, pentru a fi împreună cu familia sa.

"Poate va suna sentimental, dar sufletul meu aparține Domnului, iar corpul și onoarea mea aparțin țării mele și familiei, așa că nu am nicio frică, absolut nicio frică. Sunt pur și simplu nedumerit - cum se poate întâmpla asta în secolul 21? Chiar nu știu când mă voi întoarce în ring. Țara și onoarea mea sunt mai importante pentru mine decât orice centură", a transmis Usyk, pentru CNN, la începutul lunii martie.

Usyk care a subliniat că va reveni în Ucraina imediat după meciul cu Joshua, a cucerit centurile de campion mondial în septembrie, învingându-l chiar pe Joshua într-o gală desfăşurată pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur.

''Va fi diferit'', a afirmat Usyk, care se aşteaptă ca Joshua să pregătească meciul revanşă mult mai bine, însă va avea şi al câteva atuuri. ''Nu vă pot spune nimic, nu îmi pot arăta cărţile. Una dintre noutăţi va fi aceea că îmi voi schimba garda sau poziţia de luptă'', a precizat Usyk.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: