image
Sursa foto: afro.who.int

Al doilea pacient cu Ebola a murit în nord-vestul Republicii Democrate Congo

Un al doilea pacient depistat cu Ebola în nord-vestul Republicii Democrate Congo a murit, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marţi, la câteva zile după apariţia unui nou focar al acestei boli letale, informează Reuters și Agerpres.

Testele genetice au demonstrat că un caz de infectare confirmat săptămâna trecută a fost un nou „eveniment de propagare", o transmitere de la un animal infectat, şi nu are legătură cu ultimul focar, declarat încheiat în decembrie, a indicat OMS luni, pe Twitter.

Al doilea deces este cel al unei persoane de sex feminin, rudă cu primul caz, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al OMS.

Primul pacient a început să prezinte simptome pe 5 aprilie, însă a solicitat ajutor medical abia după mai mult de o săptămână. Pacientul a fost internat într-un centru de tratament Ebola din Mbandaka, capitala provinciei Equateur din Congo, pe 21 aprilie şi a decedat mai târziu în aceeaşi zi.

Republica Democrată Congo a înregistrat 13 focare anterioare de Ebola, dintre care unul în 2018-2020, în est, în urma căruia au murit aproape 2.300 de persoane, al doilea cel mai tragic bilanţ înregistrat în istoria acestei febre hemoragice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: