image
Sursa foto: Vadim Krasnoselski

Krasnoselski neagă declarațiile Maiei Sandu „O îndemn pe doamna Sandu să nu vorbească despre ceea ce nu știe”

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a venit cu o reacție, după declarațiile făcute de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, negând că provocările din ultimele ore din Transnistria vin din interiorul regiunii.

„Maia Sandu, referindu-se la o anumită analiză efectuată de cineva, și-a permis să declare public că actele teroriste petrecute în Transnistria sunt opera unor „forțe opuse din regiune”. (...) O îndemn pe doamna Sandu să nu vorbească despre ceea ce nu știe. (...)

Declarațiile oficialilor, în special de cel mai înalt rang, trebuie să fie fundamentate, pe baza unor fapte verificate și a unor informații de încredere. Zvonurile dau naștere la panică, agravând morala deja dificilă”, a spus Krasnoselski.

Amintim că Maia Sandu a declarat după ședința Consiliului Suprem de Securitate că analizele autorităților Republicii Moldova, care monitorizează atent situația, arată că în stânga Nistrului există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și, totodată, creează riscuri pentru Republica Moldova.

Consiliul Suprem de Securitate a elaborat mai multe recomandări pentru instituțiile publice, în contextul tensiunilor din regiunea transnistreană. Președintele Maia Sandu a făcut mai multe precizări după ședința CSS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: