image
Sursa foto: Instagram

Ucraineanca medaliată la JO a anunțat ce au făcut rușii la Odesa, în weekend-ul Paștelui

Anzhelika Terliuga (30 de ani), sportivă din Ucraina, medaliată cu argint la karate, în proba de kumite 55 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a participat în ultimele zile la o competiție din Portugalia.

Ucraineanca a câștigat o medalie de aur în Portugalia, duminică, în prima zi de Paște, iar la o zi după obținerea victoriei a transmis un mesaj emoționant pe contul de Instagram.

Sportiva a recunoscut că i-a fost greu să concureze, în condițiile în care, cu doar o zi înainte, rușii au bombardat un bloc în Odesa, orașul său natal, și a murit inclusiv un copil de trei luni.

”Încă o victorie pentru țara mea. Fiecare victorie, oricât de mică, ne face mai puternici. E greu să explic ce simt. E stresant să fiu aici și să concurez în timp ce familia mea nu e în siguranță.

În fiecare secundă, gândurile mele sunt cu soțul meu, familia mea și prietenii mei. Cu o zi înaintea finalei, rușii au atacat orașul meu, Odesa. O rachetă a lovit un bloc, unde au murit civili. Unul dintre ei, un copil de doar trei luni, iar asta s-a întâmplat în perioada Paștelui!

Rușii celebrează, în timp ce ucrainenii trăiesc tragedii în fiecare zi. Ne omoară în fiecare zi, cu brutalitate, ne fură din case, ne distrug țara în fiecare zi, ne iau pământul, ne ocupă orașele.

Ei nu au Dumnezeu, nu au suflet, nu au sentimente. Ei continuă să suporte războiul din Ucraina”, a scris Anzhelika Terliuga, pe Instagram.Sportiva din Ucraina a anunțat că toți banii pe care îi câștigă la competiții vor fi donați către armată.

”Toți implorăm lumea să ne ajute pentru a-i opri pe ruși. Ucrainenii sunt curajoși și nu ne vom opri din luptă. Suntem o mare familie acum, iar eu îmi voi ajuta țara în aceste vremuri grele.

Toți banii câștigați la competiții vor fi donați pentru a-i ajuta pe ucraineni să câștige acest război și pentru a supraviețui”, a anunțat Anzhelika Terliuga.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: