image
Sursa foto: Profimedia

Primarul din Göbeklitepe: Situl arheologic ar fi construit de extratereștrii

Primarul din orașul Göbeklitepe are o ipoteză interesantă: situl arheologic ar fi fost construit de către extratereștrii. Acesta datează din perioada neoliticului vechi, de peste 10.000 de ani, și se regăsește în provincia sud-estică Șanlıurfa.

„Statuile din Göbeklitepe înfățișează altceva decât oameni. Ele par să vină din altă parte. Îmi amintesc de extratereștri”, a spus Zeynel Abidin Beyazgül pentru cotidianul Milliyet, conform Daily News. „Oamenii din acea vreme purtau pelerine. Dar aici, vedem motive în formă de V. Dacă primii oameni au purtat pelerine, cine sunt acești oameni.

Aceste poșete sunt asemănătoare cu poșetele moderne de astăzi. Dacă ne gândim că acele poșete au fost făcute de bărbații din acea vreme, ne-am înșela. Probabilitatea ca o altă ființă vie să fi făcut acea pungă este mai probabilă”, a continuat el.

„Acești stâlpi au fost ridicați fără a fi sparți. Credem că i-a ridicat omenirea. Chiar dacă au avut capacitatea de a face fețe pe piloni, au făcut-o doar în formă de T. Cred că au vrut să se ascundă”, a mai spus primarul.

Cercetătorii de la Oxford și-au exprimat îngrijorarea, după ce NASA a spus că încearcă să trimită noi mesaje în spațiu, pentru a contacta civilizații necunoscute. În opinia oamenilor de știință, acest lucru ar putea face ca extratereștrii să invadeze Pământul.

Anders Sandberg, cercetător senior la Institutul pentru Viitorul Umanității (FHI) de la Oxford, este de părere că astfel de mesaje „ar trebui luate foarte în serios”. De asemenea, acesta a adăugat faptul că mesajele au șanse foarte mici să fie receptate de către extratereștrii, din cauza provocărilor la care acest proces ar fi supus.

Tob Ord de la FHI a lansat, în urmă cu doi ani, „The Precipice”, în care spune că ne putem confrunta atât cu civilizații prietenoase, cât și cu civilizații nu atât de deschise. „Având în vedere că dezavantajele pot fi mai mari decât avantajele, nu mi se pare o decizie bună să facem pași activi spre contact”, a mai adăugat acesta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: