1,5 milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI, săptămâna trecută. Un million, bunuri din România

Bunuri în valoare de 1,5 milioane de lei au fost puse sub sechestru de Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a CNA, în baza delegațiilor procurorilor. Un milion de lei reprezintă valoarea unei doimi dintr-o companie și un apartament, sechestrate în România. Printre celelalte bunuri indisponibilizate se numără construcții, încăperi, terenuri agricole și capital social.

Foto: UNIMEDIA

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel Direcţia analitică a finalizat 8 analize operaționale în privința a 11 subiecți, a inițiat 9 analize operaționale noi, alte 106 analize operaționale și strategice fiind în procedură, iar Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 23 de proiecte de acte normative pentru expertizare, 21 de rapoarte de expertiză și 9 avize au fost remise autorilor, iar 49 de proiecte sunt în procedură.

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1203 materiale și 47 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie;

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice, alte 10 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs. Totodată, au fost desfășurate două quiz-uri Pro-Integritate;

La moment, 2 persoane se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.


Pub