Parada de 9 mai de la Tiraspol, anulată: Vor avea loc doar depuneri de flori. Ce alte măsuri a adoptat Consiliul de securitate din regiune

Parada de 9 mai de la Tiraspol va fi anulată. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Consiliul de securitate din regiune, după ultimele atacuri din zonă. Totodată, s-a decis ca la intrările în localitățile din regiunea transnistreană să fie instalate puncte de control, iar ziua controlul unităților de transport va fi ocazional, iar pe timp de noapte vor fi verificate toate automobilele.

Foto: colaj

Pe 9 mai va avea loc doar ceremonia de depunere de flori.

Totodată, toate instituțiile de învățământ din orașe vor trece în regim online până la finalul anului de învățământ.

În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile. Tiraspolul a anunțat 3 atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB, din orașul Grigoriopol și atacul de la Pașcani.

Mai exact, aseară a avut loc un atac la sediul MGB-ului de la Tiraspol. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.

Biroul de reintegrare a comentat incidentul, iar Serviciul de securitate ucrainean a calificat incidentul drept „provocare pusă la cale de FSB”.

Și în această dimineață au avut loc explozii în orașul Grigoriopol.

Șefa statului a convocat astăzi CSS.


Pub