(video) Poliția din SUA a publicat imagini dramatice de pe platoul de filmare unde Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins

Poliția americană a difuzat imagini de pe platoul de filmare al filmului Rust, inclusiv cu intervenția paramedicilor și polițiștilor imediat după ce actorul Alec Baldwin a împușcat-o din greșeală pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, relatează BBC, citat de digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a făcut publice, de asemenea, fotografii de la scena crimei și interviuri cu martori, inclusiv cu Baldwin.

Nimeni nu a fost încă pus sub acuzare în acest caz, iar o decizie în acest sens depinde de rezultatul analizelor criminalistice aflate încă în lucru.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împușcată mortal de Baldwin în timp ce acesta repeta o scenă cu o armă pe care o credea sigură pentru a fi folosită pe platoul de filmare.

Actorul, care era producător al filmului, a spus că nu a apăsat pe trăgaci și nu că nu știe cum a ajuns un glonț real pe platoul de filmare din Santa Fe.

În înregistrările difuzate luni se vede cum poliția și medicii ajung la fața locului, iar imaginile înregistrate cu cameră de corp arată eforturile de a o salva pe Hutchins.

De asemenea, Baldwin apare îmbrăcat în cowboy repetând o scenă și ținând în mână ceea ce pare a fi arma care a ucis-o pe Hutchins.

Șeriful Mendoza a spus că ancheta „rămâne deschisă și în desfășurare”.

El a spus că mai multe componente ale investigației rămân nerezolvate, inclusiv cea armelor de foc, analiza amprentelor digitale, un raport al examinatorului medical și analiza datelor din telefonul lui Baldwin.

„După ce concluziile vor ajunge la biroul șerifului, vom putea finaliza investigația pentru a o transmite procurorului districtual din Santa Fe”, a spus Mendoza.

Potrivit New York Times, un purtător de cuvânt al biroului șerifului Sante Fe a declarat că autoritățile au decis să difuzeze imaginile în urma numeroaselor cereri din partea mass-media și pentru că anchetatorii vor să arate ce informații au rămas nefinalizate înainte ca dosarul să poată fi transmis procurorilor.

În urmă cu o săptămână, producătorii filmului au fost condamnați de autorități pentru nerespectarea regulilor de siguranță și i-au sancționat cu amenda maximă de 136.793 de dolari.

O investigație efectuată de Departamentul de Mediu din New Mexico a constatat că realizatorii filmului au arătat „o clară indiferență față de pericolele asociate cu folosirea armelor de foc pe platoul de filmare”.

Producătorii filmului „știau că procedurile de siguranță privind armele de foc nu au fost respectate pe platoul de filmare și au dat dovadă de nepăsare față de siguranța angajaților, nereușind să revizuiască practicile de lucru și să ia măsuri pentru a corecta situația”, potrivit rezultatelor investigației.

Compania a spus că nu este de acord cu acest constatări și că va face recurs.


Pub